Hvorfor skal højskoler og efterskoler bruge linkbuilding på PresseDirect.dk?

Hvis du er leder eller marketingsansvarlig på en højskole eller en efterskole, og du vil gøre dit skoleprojekt kendt, så er det vigtigt, at du markedsfører skolen. Det kan være svært at få øje på hvilke nye tiltag der lige gør forskellen, men der er flere måder, du kan markedsføre din skole på. Én af de mest effektive måder er linkbuilding. Men hvad er linkbuilding, og hvorfor skal du bruge det på PresseDirect.dk? Vi kommer ind på det hele i denne artikel. Så læn dig tilbage og bliv forkælet med lækker viden.

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er en metode til at opbygge links til din højskoles eller efterskolers hjemmeside. Dette gør det nemmere for søgemaskinerne (for manges tilfælde Google) at opdage dit website, og dermed stiger sandsynligheden for, at dit website kommer højt op i søgeresultaterne, når nogen søger efter en efterskole. Nogle af de mest populære linkbuilding-metoder inkluderer blogindlæg, annoncering og infografikker. Der er mange måder du kan gøre det på, men det bedste, er nok at bruge en artikeldatabase til at markedsføre din skole.

Hvorfor skal jeg bruge linkbuilding?

Der findes mange forskellige søgemaskiner, og deres algoritmer kan variere fra søgemaskine til søgemaskine. Men generelt set har søgemaskiner som Google og Bing stor fokus på links i deres algoritmer. Det betyder, at hvis du har flere links til dit website fra andre websites, så stiger sandsynligheden for, at dit website kommer højt op i søgeresultatet. Dette giver dig mulighed for at tiltrække endnu flere besøgende til din hjemmeside – også dem der er interesseret i dit skoleprojekt.

Hvordan kan jeg bruge linkbuilding til min skole?

Når du vil bruge linkbuilding til din skole, så kan du starte med at lave en liste over potentielle partnerwebsites – dette er websites som tilhører organisationer i allerede har et forhold til, der enten har et godt ry eller som har mange besøgende på deres website. Når du har identificeret disse websites, så kan du udarbejde en pitch til dem om, hvorfor de bør linke til din hjemmeside – især når det kommer til SEO (søgemaskineoptimering, som er det man gør, når man laver links), fungerer linkbuilding meget som salgsarbejde! Brug linkbuilding-metoderne sammen med andre metoder til markedsføring af din skole for at få et maksimalt resultat! Det var den ene måde at gøre det på. Så er der en anden måde, som går ud på at du skal kontakte forskellige SEO-bureauer, som på dine vegne skal bygge links. Den måde de som regel vil gøre dette på er, ved at købe links fra forskellige medier og blogs. Dette kan dog hurtigt blive en meget dyr løsning, og derfor vil vi anbefale dig at benytte en service som PresseDirect.dk, som jo giver adgang til gratis linkbuilding. På den måde kan du spare en masse penge, og samtidig få mange links. Når du skal lave linkbuilding, så kan det være svært at få øje på hvilke links der lige gør forskellen. Derfor har vi hos PresseDirect udviklet en gratis linkbuilding-platform som gør det nemt for dig at finde de helt rigtige links.

Lav en masse godt indhold som du pege linksne hen i mod

Hvis du gerne vil øge din sandsynlighed for at blive fundet i diverse søgemaskiner, så skal du altså først og fremmest skabe et indhold som er værd at linke til. Hvis du har et stort indhold, så vil det også være nemmere for dig at få links. Derfor er det vigtigt, at du får opbygget en stor mængde af indhold, som du kan linke til. Når du først har skabt masser af indhold, så er det tid til at finde ud af hvordan du får links til dit indhold. Det kan du gøre ved at kontakte forskellige medier og bloggere, og bede dem om at linke til dit indhold. Det kræver dog som regel, at du selv laver en del af arbejdet, hvilket kan være besværligt.

Lav links igennem PR

En anden måde du kan få links til dit indhold på, er ved at lave PR. Hvis du får din skole i pressen, så er der en stor chance for, at journalisten linker til dit website i artiklen. Så hvis du kan få din skole i pressen, så vil du også få en masse links til dit indhold. Derfor er det vigtigt, at du også sørger for at få din skole i pressen, når du skal lave linkbuilding. På samme måde kan du også igennem skolens egen sociale medier lægge op til at jeres følgere meget gerne må dele og linke til dit indhold.

Konklusion

Som du kan se, så er der mange forskellige måder du kan få links til dit indhold. Det kan både være en kombination af linkbuilding (fra en gratis artikeldatabase som PresseDirect) og PR. Det vigtigste er, at du gør noget. Ellers vil det nok aldrig lykkes for dig at få dit indhold i toppen af søgeresultaterne.