Få gratis backlinks til din hjemmeside

Gennem de seneste år har opmærksomheden på, hvor vigtig SEO eller søgemaskineoptimering er kun været stigende. Det skyldes den fortsat voksende konkurrence om opmærksomhed på nettet, og SEO vil kun blive endnu mere udbredt. Men for mange små virksomheder kan det være svært og dyrt at komme i gang med at optimere sin placering på Google. Det kan også vært utroligt svært at vide, hvor man skal starte. Det er der heldigvis råd for, da flere og flere hjemmesider udbyder, at man gratis kan uploade blogopslag, som linker til sin ønskede hjemmeside.

Hvad kan linkbuilding gøre for din hjemmeside?

Om du har en webshop, en blog eller en hjemmeside med information, så kan linkbuilding gøre en stor forskel for dig. Linkbuilding betyder, at man bygger links ind til sin egen hjemmeside fra andre troværdige hjemmesider. Jo flere og bedre links man har til sin hjemmeside, jo højere vil din placering også være på Google. Det skyldes, at Googles algoritmer vil betragte din hjemmeside som en troværdig hjemmeside. Metoden har fundet sted i mange år, men de seneste år er efterspørgslen på gode linkbuilding hjemmesider kun steget. Heriblandt er efterspørgslen på gratis muligheder for linkbuilding også opstået, så alle kan være med på bølgen.

Gratis linkbuilding

Det er også muligt at lave linkbuilding helt gratis. Man kan for eksempel få gratis DoFollow backlinks fra artikeldatabase. Det betyder, at man skriver en artikel ind til en gratis linkbuilding hjemmeside som PresseDirect.dk eller lignende hjemmesider. Her skal artiklen typisk være mindst 200 ord og må maksimalt have to links videre. Så er det er altså lynhurtigt at komme i gang med at linkbuilde. Derfra er det nemt at producere regelmæssige linkbuilding tekster med forskellige ankerord og -tekster, så man opnår variation i sin linkbuilding. Hvis man ser resultater her, kan man overveje at bevæge sig over til betalt linkbuilding med tiden.

Resultater

Selv med gratis backlinks vil man hurtigt kunne se resultater. Faktisk kan det gøre en stor forskel for din placering på Googles søgeresultater. Især for mindre og nyopstartede virksomheder vil gratis linkbuilding give rigtig god mening for at give hjemmesiden det første spark i gang. Dog skal man huske, at en SEO-indsats ikke er nok. Her er det også vigtigt at SEO-optimere sin egen hjemmeside og hele tiden udvide for at optimere mest muligt. Men har man brug for at godt springbræt til at komme i gang med SEO, så er gratis backlinks den helt rigtige vej at gå.