Kontormiljø

Gør kontoret mere hyggeligt

Et kontor er det sted ens ansatte bruger aller mest tid. Det er derfor vigtigt at gøre kontoret hyggeligt og hjemligt, så de ansatte føler sig værdsat. Et kontor med helt hvide vægge uden nogen vægdekorationer, planter eller liv kan have en negativ effekt på effektiviteten. Derfor skal det prioriteres, at kontoret bliver gjort til et inspirerende og spændende miljø at være i. Det findes der mange forskellige måder at gøre på.

Inkorporer naturlige elementer

Naturlige elementer på kontoret er måske det vigtigste af alt. Sørg for at kontoret oser af liv og naturligt lys, så det bliver et behageligt sted at være. Planter er en rigtig god måde at imødekomme dette. Derudover er det generelt godt at bruge træ i indretningen, da det giver det naturlige look, og det bliver associeret med naturen og frisk luft. Det kunne eksempelvis være med et flot lyst trægulv, flotte træhylder eller træreoler. Det skaber generelt liv i indretningen og rummet.

Hold det hyggeligt men stadig professionelt

Det handler om at finde den fine grænse mellem den hyggelige indretning men stadig den professionelle. Derfor kunne det være en god idé at lave separate områder. Et område kunne eksempelvis være med loungemøbler, hvor der er mulighed for at holde pause. Her kunne det indrettes med bløde møbler, og der kunne bruges lyskæder til at skabe en rolig og hyggelig stemning. Møbler i en kombination med lys og planter, så har du det oplagte pauseområde.

Som chef skal der generelt tænkes, hvad man selv ville møde ind til. Hvilket kontormiljø ville man selv blive motiveret af at arbejde i. Og så er det altid en god idé at lytte til sine ansattes ønsker. På den måde opnår man i samarbejde en arbejdsplads, som folk er glade for at arbejde på – og det giver de bedste resultater.