Hvad er vigtigt at være opmærksom på ifølge med sin hjemmeside?

Selvom man hverken er multimediedesigner, grafiker eller ferm til alt det digitale, så kan man alligevel godt holde øje med, at ens hjemmeside fungerer. Man bør jævnligt tjekke op på, at det hele ser ud og er, som det skal være. Alternativt kan de besøgende på din hjemmeside nemlig have svært ved at finde rundt på rejsen i din hjemmeside, og det er helt essentielt for en god brugeroplevelse. Herunder har vi samlet nogle af de ting, du selv kan ordne, inden du tager kontakt til din tekniker.

Virker dine call-to-actions

Hvis du ikke ved, hvad en call-to-action er, så er det alle knapperne, der leder dine kunder videre til andre sider. Det kan være knappen med ”læs mere om massagestole her”, der så leder videre til siden om massagestole. Hvis linket ikke virker, kunden bliver ledt et forkert sted hen eller der ikke sker noget, når der klikkes på knappen, så er der et problem. Hvis du selv kan rette linket på knappen, så bør du gøre det med det samme. Hvis ikke, så kan du skrive fejlen ned og sende videre til ham eller hende, der laver din hjemmeside for at få personen til at rette alle problemerne.

Kommer det vigtigste først?

Hvis du nogensinde har skrevet en artikel, så ved du også, at den er bygget op efter trekantsmodellen. Det vigtigste først og så fremdeles. Det er også en vigtig del, når man skal have en god hjemmesiden. Hvis den potentielle kunde kommer ind på hjemmesiden og ikke straks skal finde det, som han eller hun skal bruge, så vil de med stor sandsynlighed forlade hjemmesiden igen. Derfor er det altså utroligt vigtigt at tjekke op på hierarkiet på hjemmesiden, så det, du ønsker at fange kunden med, står først.

Ser det godt ud?

Din hjemmeside skal ikke ligne én, der er bygget i starten af 10’erne. Det er vigtigt at have et opdateret design, der følger med tiden. Der kommer nemlig hele tiden nye designmuligheder, og derfor kan ens hjemmeside hurtigt komme til at se gammel ud. Så sørg for jævnligt at holde din hjemmeside op mod konkurrenternes, fordi måske de gør noget rigtigt, hvor du bør følge med. Det er i hvert fald et rigtigt fint sammenligningsgrundlag, hvis du ønsker at få et blik på, hvordan din hjemmeside ser ud og om den er up to date og med på noderne og alt det andet.